Воскову голову Ейнштейна хочуть продати за півтора мільйона доларів

На онлайн-аукціон eBay виставили воскову копію голови Альберта Ейнштейна, яка раніше виставлялася в музеї воскових фігур у Кентуккі, пише The Daily Mail.

Торги триватимуть до 11 червня, проте голову вченого можна придбати вже зараз - лот дістанеться покупцеві, який зможе
заплатити за нього один мільйон 497 тисяч доларів.


Видання вказує, що така висока ціна воскової голови Ейнштейна пояснюється унікальністю виробу. За даними музею, голова була виготовлена в 1947 році на замовлення самого фізика. Більше того, зліпок нібито був зроблений з лиця Ейнштейна. Автором скульптури стала фахівець зі створення воскових фігур Кетрін Стуберг. На задній частині шиї воскової фігури

можна побачити автографи скульптора і вченого.


Нинішній власник голови Майкл Тодд розповів виданню, що всього було зроблено дві таких копії голови, однак місцезнаходження другої з них зараз встановити не вдається. Як наслідок, ця обставина також вплинула на таку високу ціну воскової голови Ейнштейна.


Після створення голова зберігалася у Стуберг, проте потім була передана скульптором музею воскових фігур в Кентуккі. Музей був закритий у травні 2012 року, і більшість фігур знаменитостей на цей момент розпродані. Зараз, крім голови Ейнштейна, музей пропонує придбати листівки із зображенням воскового вченого.


Нагадаємо, на початку лютого 2012 року на eBay був виставлений шматок курки у формі голови президента Джорджа Вашингтона. Він був проданий за 8 тисяч 100 доларів.

 



Джерело: ua.korrespondent.net
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.