130 км захисних дамб та 52 км берегоукріплень побудовано на Закарпатті

У вівторок, 26 березня, відбулося розширене засідання колегії облдержадміністрації, під час якого розглядалося питання виконання у 2012 році заходів Державної та Регіональної програм комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса. Участь у засіданні взяли також Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков і голова облдержадміністрації Олександр Ледида.

У 2012 році на виконання заходів державної Програми комплексного протипаводкового захисту у басейні р. Тиси у Закарпатській області було передбачено профінансувати з державного бюджету у сумі 100 млн. гривень, з них 19,6 млн. гривень - це погашення заборгованості за роботи виконані у 2011 році. Тобто реальні будівельні роботи передбачалось виконувати на суму 80,4 млн. гривень на 27-ми протипаводкових об’єктах.

З серпня 2012 року роботи виконувались на 16-ти протипаводкових об’єктах. Попри недофінансування робіт, за цей час було побудовано 4,6 км захисних дамб та 3,8 км берегоукріплень, з яких введено в експлуатацію 1,6 км захисних дамб та 0,6 км берегоукріплень.

Щодо Регіональної програми, то на 2012 рік було заплановано профінансувати роботи на суму 3,1 млн. гривень, за підсумком року, на виконання Програми вдалося залучити 7,1 млн. гривень.

Під час засідання колегії було визначено потреби у коштах на виконання Державної програми комплексного протипаводкового захисту у басейні р. Тиси у Закарпатській області на 2006-2015 роки у сумі 183,3 млн. гривень, у тому числі.

Міністр екології Олег Проскуряков пообіцяв порушити питання про збільшення фінансування на протипаводкові програми для Закарпатської області. Для регіону, куратором котрого Олег Проскуряков є у Кабінеті Міністрів, вкрай важливим є зведення протипаводкових об’єктів для захисту населення та господарських об’єктів від надзвичайних ситуацій.

 

Прес-центр ОДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.