Дороги Закарпаття в критичному стані (ФОТО)

Про це повідомив т.в.о начальника відділу з організації дорожнього руху Управління ДАІ УМВС підполковник міліції Олександр Ковальчук.

 

Державтоінспекція області, відповідно до своїх повноважень та чинного законодавства України, здійснює контроль за станом утримання вулично-дорожної мережі та роботою дорожньо-комунальних організацій по забезпеченню безпеки дорожнього руху. Як розповів підполковник Ковальчук, на сьогоднішній день направлено 43 приписи та 104 вимоги на усунення недоліків у сфері безпеки дорожнього руху, в тому числі й ліквідації ямковості на дорогах, встановлення відповідних дорожніх знаків тощо. За порушення чинного законодавства працівниками ДАІ складено 46 адміністративних протоколів, в тому числі на посадових осіб дорожніх організацій—14, комунальних організацій—9.

 

За незадовільне утримання вулично-шляхової мережі та порушення чинного законодавства в сфері безпеки дорожнього руху на посадову особу складається адміністративний протокол, за яким передбачено штраф у розмірі до 1200 гривень. Якщо сталася дорожньо-транспортна пригода і працівники ДАІ виявили супутні дорожні умови, які їй сприяли, складається адміністративний протокол і направляється в суд для прийняття рішення щодо притягнення відповідної посадової особи до відповідальності.

 

Як показує аналіз, 97% доріг області вкриті ямковістю проїзної частини. На сьогоднішній день ліквідовано тільки три відсотки із цих недоліків. Загальна протяжність доріг в Закарпатській області складає 3347 кілометрів, з яких 661 км. на сьогоднішній день, потребує капітального ремонту. Асфальтне покриття не витримує різкого перепаду температур у зимовий період і нищиться, утворюються ями. Через що ускладнюється рух транспортних засобів, нерідко стаються аварії. Наразі в краї працівниками ДАІ виявлено 4 випадки, коли через незадовільний стан доріг ставалися ДТП: на автомобільній дорозі Київ-Чоп, об’їзній дорозі Ужгорода тощо. За цими фактами складено відповідні адміністративні протоколи на винних посадових осіб дорожніх і комунальних організацій. Направлено відповідну інформацію в органи прокуратури, облдержадміністрацію та органи місцевої влади про незадовільну роботу дорожньо-комунальних організацій щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

Державтоінспекція області вже неодноразово зверталася і звертається до керівників дорожньо-комунальних організацій, органів місцевого самоврядування щодо прискорення та поліпшення роботи з ліквідації ямковості на дорогах. Це головна проблема, яку слід вирішити. Справедливими є нарікання учасників дорожнього руху, що дороги у вкрай незадовільному стані. Звісно, свою лепту в руйнування автошляхів внесла цьогорічна сувора зима та початок весни, коли були різкі перепади температур, дороги посипалися піском і сіллю, від чого руйнується асфальтове покриття. Сам ремонт проводився давно, навіть автодорога державного значення Київ-Чоп, яку капітально відремонтували в 2003-му, не витримує великого напливу транспорту (на деяких її ділянках за добу проходить сім-вісім тисяч одиниць автотранспорту) й руйнується. Звісно, ремонт доріг вимагає великих капіталовкладень. Тому, проблему незадовільного стану доріг треба вирішувати в комплексі.

 

 

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Закарпатській області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.