Українські та угорські митники готові тісно співпрацювати під час Євро-2012

Обговорення спільних заходів українських та угорських митників на кордоні, пов’язані з пропуском гостей до України для участі в фінальній частині Чемпіонату Європи 2012 з футболу, стали ключовими під час двосторонньої робочої зустрічі у міжнародному пункті пропуску «Тиса» керівництва Чопської митниці та Північно-Альфельдського регіонального Головного Директорату митно-фінансової охорони Угорщини.
На початку керівник Чопської митниці Олександр Похилько щиро та тепло привітав свого колегу – Полц Атіла з призначенням на посаду головного директора Північно-Альфельдського регіонального Головного директорату митно-фінансової охорони та побажав йому плідної роботи, направлену на захист економічних інтересів Угорської держави.
У ході діалогу головний митник Закарпаття поінформував своїх колег про вжитті українською стороною необхідні заходи, аби гідно зустріти гостей до Євро-2012. Зокрема, на в’їзд та виїзд з території України виділено додаткові дві смуги руху для вболівальників, повністю укомплектовано структурні підрозділи. У кожній зміні передбачена достатня кількість посадових осіб, які володіють іноземними мовами. Крім того, додатково введені посади для цілодобового чергування на кордоні у разі необхідності надання консультативної допомоги для громадян.
Також Олександр Іванович поінформував нове керівництво угорської митної установи про введення в дію з 1 червня нового Митного кодексу України. Він зауважив, що Чопська митниця готова працювати в нових умовах, особовий склад пройшов відповідну підготовку і наразі працює у звичному режимі. У той же час, чопські митники фіксують спад правопорушень, пов’язаних у першу чергу з новими вимогами митного законодавства. Якщо донедавна більшість протоколів про порушення митних правил стосувалася предметів порушень до 500 євро, то зараз дозволяється один раз на добу ввозити товар на цю суму, якщо речі не для комерційної цілі.
Зі свого боку, головний митник Північно-Альфельдського директорату розповів про механізм реалізації нових норм митного законодавства, виданий Президентом Угорщини, в частині, що стосується оформлення повернення ПДВ (афи). Наразі ці процедури з пунктів пропуску перенаправлено на внутрішні вантажні термінали. Поділився Полц Атіла також своїми позитивними враженнями щодо поповнення особового складу українських митників молодими інспекторами та дав високу оцінку в поліпшенні ефективної роботи чопських колег у напрямку боротьби з контрабандою та виявленні порушень митних правил.
Наприкінці зустрічі обидва митні керманичі домовилися і надалі плідно співпрацювати, оперативно інформувати про незаконні переміщення вантажів та суттєво посилювати роботу з правоохоронної діяльності.
джерело: Чопська Митниця
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.