На Хустщині міліція бореться з "піратами"

  • 23.05.2013, 19:35,
  • ІТ
  • 0

Однією з основних проблем у сфері боротьби з кіберзлочинністю залишається незаконне використання або розповсюдження аудіовізуальних творів та комп'ютерних програм за допомогою телекомунікаційних мереж і всесвітньої мережі Інтернет.

 

Хустська міліція проводить профілактичні заходи щодо виявлення та припинення протиправної діяльності окремих осіб, які спеціалізуються на вчиненні злочинів у сфері охорони авторських і суміжних прав, із використанням всесвітньої мережі Інтернет. Правоохоронці попереджають: за порушення авторських і суміжних прав передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Оперативно-профілактичну операцію «Пірати» керівництво міськвідділу міліції доручило провести оперуповноваженому сектору боротьби з економічною злочинністю лейтенанту міліції Валентину Кеміню. Перші результати не забарилися. Так, на території району в одному з Інтернет-клубів В. Кемінь виявив два факти незаконного розповсюдження контрафактних комп’ютерних програм, які були записані на DVD-дисках. Загальна сума заподіяних збитків становить близько 70 тисяч гривень.

 

Матеріали досудового слідства по даних фактах внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.176 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення.

 

Агнеса КУРТЯК,

Хустський МВ УМВС

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.