Від руки перечинця потерпають і дружина, і теща

Житель села Тур'я Бистра, що на Перечинщині, тільки в цьому році двічі правоохоронцями притягався до адміністративної відповідальності за скоєння насильства в сім’ї.

 

На перший погляд, в його родині все добре. Разом з дружиною виховують п’ятеро дітей, мають невелике господарсво, у хаті завжди порядок. Але зловживання алкогольними напоями робить свою чорну справу. Дружина та теща неодноразово ставали жертвами домашнього тирана, бо, приходячи додому напідпитку, чоловік влаштовує сварки з ріднею та розпускає кулаки.

 

Ще на початку лютого до правоохоронців звернулися дружина з матір’ю про те, що під час сімейної сварки вони отримали тілесні ушкодження. Міліціонери встановили, що, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, 43-річний чоловік вчинив сварку із своєю тещею, в результаті якої та отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому лівої руки. Згідно висновку експерта - це тілесні ушкодження середньої тяжкості (стаття 128 Кримінального кодексу України). Чоловіку було оголошено про підозру, кримінальне провадження направлено до суду. Та розуміння того, що він невдовзі постане перед Фемідою, не змусило забіякуватого чоловіка переглянути свої вчинки і припинити сімейні сварки. Декілька днів тому дружина знову звернулася до райвідділу міліції з заявою на чоловіка про нанесення їй тілесних ушкоджень. По даному факту проводиться перевірка.

 

Жертвою домашнього насильства може стати будь-хто, тож дуже важливо вчасно звернутися по допомогу. Особі, яка вчинила насильство в сім’ї, виноситься офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства. Згідно статті 173 Кодексу України про адміністративні порушення, за вчинення насильства у сім’ї особа поплатиться або накладенням штрафу, або виправними роботами, або адміністративним арештом. Якщо ж у діях особи наявний склад кримінального правопорушення, наступає кримінальна відповідальність.

 

Мирослава Пекар,

Перечинський РВ УМВС

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.