"Маршрутчики" порушують ПДР

З метою забезпечення належної безпеки дорожнього руху під час здійснення перевезень організованих груп людей автомобільним транспортом, працівниками Державтоінспекції під час нагляду за безпекою дорожнього було встановлено, що на автошляхах області має місце тенденція до збільшення кількості автомобілів, які мають вісім пасажирських сидінь, і використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів як автомобілі "таксі".

 

За участю цієї категорії транспортних засобів були скоєні дві дорожньо-транспортні пригоди з важкими наслідками, а саме: 26.11.2011 року у Мукачівському районі мала місце ДТП за участю легкового автомобіля MERCEDEC, у результаті якої сім пасажирів автомобіля отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості, та 01.06.2012 року у селі Широке Виноградівського району мала місце ДТП за участю легкового автомобіля MERCEDEC у результаті якої один чоловік загинув та вісім отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.

 

Також, 26.06.2012 року у селі Підгорб Ужгородського району водій автомобіля Daewoo не впорався з керуванням і травмував двох пішоходів, які знаходились на узбіччі дороги. Вказаний водій працює у службі таксі та тричі був затриманий працівниками ДАІ за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

 

У ході перевірок власників даних ТЗ, були виявлені грубі порушення вимог встановленого порядку допуску транспортних засобів до участі у дорожньому русі, а саме в салонах автомобілів встановлюються додаткові сидіння, що суттєво зменшує параметри безпеки дорожнього руху.

 

На Міжгірщині, лише протягом одного дня було виявлено 33 порушення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, з них 19 водіїв експлуатували ТЗ з несправностями рульового керування, заблокованими аварійними виходами та з встановленими додатковими сидіннями.

 

Державтоінспекція краю звертається до всіх водіїв та власників пасажирського автотранспорту бути особливо обережними на автошляхах, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та усіх вимог чинного законодавства.

 

УДАІ УМВС України в Закарпатській області.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.