Протягом доби міліціонери затримали чотирьох громадян за зберігання та збут наркотиків

 

Протягом доби міліціонери відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків затримали в Ужгороді, Мукачеві та Виноградові трьох громадян за зберігання марихуани та одного за реалізацію метамфетаміну.

 

 

 

Нещодавно до одного з жителів Мукачева на вулиці підійшов незнайомець та запропонував купити у нього психотропну речовину «метамфетамін». Здивований такою пропозицію, молодик зателефонував у міліцію. В ході розслідування кримінального провадження правоохоронці затримали наркоділка під час чергової спроби оборудки. Згідно висновку науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС порошкоподібна речовина біло-коричневого кольору насправді містила психотропну речовину «метафетамін». Тепер затриманого 25-річного торговця буде притягнуто до відповідальності за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, незаконний збут психотропних речовин, вчинені повторно в місцях масового перебування людей караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна).

 

 

 

В обласному центрі серед білого дня міліціонери затримали 52-річного ужгородця у якого під час особистого обшуку в присутності понятих було вилучено паперовий згорток з марихуаною вагою близько трьох грамів. А у Виноградові стражі порядку під час нічного відпрацювання району зупинили для перевірки 22-річного парубка, який намагався у кишені шортів приховати від правоохоронців паперовий згорток з трьома грамами «травки». За двадцять хвилин в поле зору міліціонерів потрапив ще один 21-річний місцевий мешканець з аналогічним набором для «дозвілля». За зберігання наркотиків відповідальність все ж менш ніж за його реалізацію, та все ж Кримінальним кодексом передбачено накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк (частина 1 статті 309 ККУ).

 

УМВС України в Закарпатській області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.