В Закарпатській області виявили 1267 нелегальних працівників з початку року

У середу, 11 липня, під головуванням заступника керівника краю Івана Качура відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
 З початку 2012 року робочими групами міськвиконкомів, райдержадміністрацій обстежено 2313 суб’єкти господарювання. Як результат,  встановлено використання праці без належного оформлення 1267 осіб.  Уже на сьогодні зареєстровано у центрах зайнятості трудові договори  з 1032 працівниками.
За рахунок легалізації робочих місць, з початку року у районах та містах краю до бюджету перераховано із офіційної заробітної плати 300,2 тисячі гривень податку.
Найкращі показники роботи по легалізації оплати праці та зайнятості населення досягнуто робочими групами  Тячівського, Хустського та Іршавського районів, де за місяць виявлено відповідно 40, 35 та 26 трудових «нелегалів».
Сьогодні учасники засідання заслухали представників робочих груп  районів та міст, де показники мінімальні. Зокрема, доповіли про результати діяльності в обласному центрі, де з 10 виявлених у червні нелегальних працівників зареєстрували договори лише з 2-ма. За словами представника робочої групи Ужгорода, у місті зіткнулися з фактами заключення між працедавцем та робітником цивільно-правових угод. Договір – на нетривалий термін, не передбачає ні відпусток, ні інших гарантій. За словами директора обласного центру зайнятості Юрія Фущича, нині є 3 форми легального працевлаштування, зокрема і ця. Цивільно-правовий договір передбачає сплату єдиного соціального внеску, тому податківці простежуватимуть цей процес.
У Виноградівському районі, де проведено всього 8 перевірок, члени робочої групи посилаються на оновлення складу, що зумовило невисокі показники минулого місяця.  У Берегові та Чопі робочі групи у червні не спромоглися провести жодної перевірки. Разом з тим, у Чопі за півроку зафіксовано тільки 14 перевірок завдяки яким вдалося легалізувати 10 осіб. Натомість, тільки за один день роботи у місті працівників Територіальної державної інспекції з питань праці було виявлено 9 нелегальних працівників.
У результаті, учасники засідання вирішили поновити виїзди в адмінодиниці області з метою контролю за роботою робочих груп на місцях.

 

Прес-центр ОДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.