Прокуратура попереджує незаконне відчуження земель природно-заповідного фонду та загрозу їх втрати площею понад 400 га

Прокуратурою Мукачівського району проведено перевірку щодо додержання вимог Земельного кодексу та Закону України «Про природно-заповідний фонд», якою виявлено ряд порушень у сфері земельного законодавства.

Встановлено, що на території Мукачівського району понад 5 тис. га земель, на яких розташовані об’єкти природно-заповідного фонду, з них 18 об’єктів місцевого та один - загальнодержавного значення.

Разом з тим, виявлено порушення вимог Земельного кодексу та порядку розроблення проектів землеустрою з організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду, іншого природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення.

А саме, встановлено відсутність правовстановлюючих документів на землю та винесення в натуру меж територій та об'єктів природно-заповідного фонду у ряду підприємств, в користуванні яких перебувають такі земельні ділянки, на загальну площу понад 400 га.

Вищезгадані порушення вимог земельного законодавства можуть призвести до незаконного відчуження земель природно-заповідного фонду та загрозу їх втрати.

За результатами проведеної перевірки, прокурором Мукачівського району внесено два подання про усунення порушень вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про природно-заповідний фонд» причин та умов, що їм сприяють та ініційовано питання про притягнення до відповідальності винних посадових осіб.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.