Правоохоронці Мукачева затримали небезпечних розбійників

Двоє товаришів за свої 30 з гаком років жодного дня не працювали. Спочатку «сиділи» на шиї у батьків, потім взялися злодіювати. Одному з них 32 роки і він вже 8 разів притягувався до кримінальної відповідальності та не один рік відсидів за гратами.

 

Останнім часом молодики «спеціалізувалися» на крадіжці металу. Вирішивши вкотре підзаробити грошей, пішли до залізничного вокзалу, де розташовані майстерні зі старими моторами, металевими  трубами, зношеними коліями. Непомітно для чужого ока чоловіки «хазяйнували» там майже до другої години ночі. Саме в той час через територію залізничного вокзалу повертався додому 29-річний місцевий житель. Побачивши, що роблять незнайомці, він зробив зауваження. Цього для зловмисників виявилось достатньо, щоб, скрутивши руки хлопцеві, почати його бити. Потім стали нишпорити у кишенях. Мобільний телефон та 700 гривень грабіжників не вдовольнили. У них виникла ідея – зв`язати руки бідолашному, аби не втік, і піти до нього додому, можливо там є щось більш коштовне.

 

Ввірвавшись до помешкання жертви, п`яні лиходії розбудили батьків хлопця. Побачивши, що в сина зв’язані руки, а обличчя у крові, батько одразу вискочив через вікно за допомогою до сусідів. Перелякана мати стала на захист сина, за що отримала від зловмисників кілька ударів в обличчя. Самі ж зловмисники почали нишпорили у всіх закутках, сподіваючись розжитися хоч якоюсь копійчиною. Невідомо, коли б вони зупинились, але крики людей змусили їх тікати з місця події.

 

За кілька годин працівники сектору карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції вийшли на слід зловмисників. Їх було затримано і доставлено до міліції. Хлопці не стали заперечувати своєї причетності до скоєного  і розповіли, як все було.

 

Проти обох зловмисників, які наразі утримуються в ізоляторі тимчасового тримання, порушено кримінальну справу за ч. 3 ст.187 «Розбій» КК України. Кожному з них загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від  7 до 12 років із конфіскацією майна.  Триває досудове слідство.


 

Джерело:Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.