Директора Теребле-Ріцької ГЕС затримано при отриманні 6 000 гривень неправомірної вигоди – хід досудового розслідування на контролі в прокуратури

30 травня правоохоронцями краю під час одержання 6 тис. гривень неправомірної вигоди затримано директора Теребле-Ріцької ГЕС.

 

Встановлено, що посадовець, знаходячись неподалік адміністративного корпусу вказаної гідроелектростанції, одержав від приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 6 000 грн. за надання останній в оренду одного із складських приміщень даної ГЕС для здійснення підприємницької діяльності, після чого був викритий працівниками СДСБЕЗ Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області.

СВ Хустського МВ УМВС України в Закарпатської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане із вимаганням).

Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування.

 

Довідка:

ч. 4 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.