Начальник відділу землеустрою та охорони земель управління Держземагенства в Ужгородському районі за 35 тис. дол. США обіцяв дати в оренду 10 га землі

Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст 368 КК України стосовно начальника відділу землеустрою та охорони земель управління Держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області К.

 

Керівник вимагав від громадянки М. неправомірну вигоду в розмірі 35 тис. доларів США за сприяння, з використанням свого службового становища, у вирішенні питання про надання їй в оренду земельної ділянки площею 10 га на території Пацканівської сільської ради Ужгородського району.

Після одержання від закарпатки частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 132 тис.грн. керівника держкомзему було викрито співробітниками УСБУ в Закарпатській області.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Довідка:

ч. 4 ст. 368 ККУкраїни - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою - діяння, передбачене частиною другою або третьою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.