Трьох закарпатців, які виготовляли та збували підроблені коньяки «Тиса», «Закарпатський» та «Карпати», засуджено до 8 та 7 років

Днями Ужгородським міськрайонним судом підтримано позицію прокуратури області та засуджено трьох закарпатців за незаконне виготовлення, зберігання та збут відомих марок коньяків, таких як «Тиса», «Карпати» та «Закарпатський» до 7 та 8 років позбавлення волі.

 

 

 

«Виявлено діяльність цих осіб завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам» - повідомив начальник відділу по нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області Олександр Андришин. «Встановлено, що троє закарпатців, один з яких 50-річний С. вже мав судимість за аналогічний злочин, здійснювали незаконне виготовлення алкогольних напоїв, шляхом розведення спиртів водою та добавленням цукру, для поліпшення смакових якостей продукту, а також їх зберігання та збут».

 

«Зокрема, до складу організованої злочинної групи увійшли гр. С., його громадянська дружина та їх племінник, який переважно займався підшуковуванням «клієнтів» та збутом контрафактного коньяку» - пояснює прокурор. За місцем проживання організатора групи гр. С., було виявлено та вилучено: понад 210 л. етилового спирту, який був розлитий в пластмасові ємкості об’ємами від 0,5 л. до 2 л.,пляшки коньяку «Ужгород» ємкістю 0,5 л. наповнені рідиною світло-коричневого кольору із акцизними марками; коркові кришки, понад сто кришок на яких міститься маркувальне позначення «Тиса», понад 30 порожніх півлітрових пляшок з етикетками коньяку «Закарпатський», 50 пустих пляшок коньяку «Тиса» та з десяток пустих пляшок з-пыд коньяку «Карпати» та «Ужгород».

Згідно висновку лабораторних випробувань Закарпатського науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації встановлено, що прозора рідина коричневого кольору вилучена у підозрюваних з етикетками коньяків „Закарпатський”, «Тиса», «Ужгород» та «Карпати» є алкогольним напоєм, який не відповідає вимогам ДСТУ. Зокрема, вміст шкідливих домішок (метилового спирту) у алкогольному напої перевищує допустимі норми, це «коньяк», виготовлений кустарним способом, є непридатним для вживання і становить небезпеку для здоров’я та життя людей.

Відтак, усіх учасників організованої злочинної групи, у суді було визнано винними і, незважаючи на те, що вони не визнають своєї вини, засуджено жінку до 7, а чоловіків до 8 років позбавлення волі. Вирок поки не вступив у законну силу.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.