Закарпатські прикордонники виловлюють нелегалів з різних країн світу

Сьогодні вночі співробітники Державної прикордонної служби України затримали 6 невідомих, які рухалися до кордону зі Словаччиною.

Близько 3-ї години прикордонники відділу «Гута» Чопського загону помітили групу осіб, що пробиралися до держрубежу під покровом темряви. Негайно було піднято групи реагування для затримання порушників, поінформовано сусідні підрозділи та прикордонників суміжної держави. Вже за деякий час пошукові заходи завершилися, «мандрівники» були затримали, вони не дійшли до кордону 500 метрів. 6 невідомих осіб, з яких одна жінка, документів при собі не мали, однак зі слів є громадянами Сомалі. Наразі затриманих доставлено у відділ прикордонної служби для з’ясування обставин.

Крім того за добу на ділянці Чопського прикордонного загону були затримані 2 громадян Молдови. Їх прикордонний наряд відділу «Ужгород» затримав вчора вранці за 50 метрів від лінії державного кордону.

Зазначимо, що за 5 місяців цього року прикордонниками затримано майже 600 незаконних мігрантів, що на 260 осіб менше у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. З загальної кількості незаконних мігрантів 253 були затримані за незаконне перетинання державного кордону (2012 рік – 416) та 328 за порушення правил перебування в Україні (2012 рік – 438). Крім того, в Україну не пропущено близько 1500 потенційних незаконних мігрантів (2012 рік – майже 6 тисяч), які намагаються використовувати легальні схеми в’їзду. Переважна кількість мігрантів є вихідцями з країн СНД, Азії та Африки. Більшість порушень пов’язаних з незаконним перетином кордону відбувалася на кордоні зі Словаччиною, Молдовою та Росією.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.