Прокуратура Закарпаття вз'ялась за циган Хуста

Хустська міжрайонна прокуратура здійснює процесуальне керівництво та контроль за ходом досудового розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику - карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців).

 

 

Так, у 2011 року під час перевірки земель Хустської міської ради, створеною комісією було виявлено, що мешканцями вул. Крайня в м. Хуст проводиться самовільне зайняття земельних ділянок площею майже 1 гектар, чим заподіяно Хустській міській раді матеріальну шкоду на загальну суму понад 400 тис. грн. Відтак, Хустським МВ УМВС України в Закарпатській області порушено кримінальну справу за фактом самовільного зайняття громадянами ромської народності вказаних земельних ділянок.

В зв’язку з набранням у листопаді минулого року чинності новим КПК України, відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Після завершення досудового розслідування, - повідомив Хустський міжрайонний прокурор Іван Кайло, - будуть вживатися заходи щодо звільнення захопленних земель від самовільних забудов.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.