Прикордонники Закарпаття впіймали нелегалів з Китая

Днями прикордонники Чопського загону затримали чергових «мандрівників», які у незаконний спосіб прямували до ЄС.

Прикордонний наряд відділу «Гута», що на світанку здійснював патрулювання ділянки, виявив кількох невідомих осіб, що рухалися в сторону кордону. За декілька хвилин на перехоплення невідомих висунувся інший наряд, що патрулював неподалік, а також оперативна група зі службовим собакою.

Правопорушників, яким до українсько-словацького рубежу залишалось менше півкілометра, було затримано. «Туристів» виявилось четверо – одна жінка та троє чоловіків. Як буває зазвичай у таких випадках, затримані не мали при собі жодних документів і повідомили охоронцям кордону, що є громадянами Китаю. Стосовно пункту призначення подорожі затримані коротко зазначили – Євросоюз.

В свою чергу, під час прикордонного контролю потяга сполученням «Москва-Будапешт», проявили професіоналізм прикордонники відділу «Чоп». Справа в тому, що під час перевірки паспортного документа громадянина Франції, у вартових кордону виникла підозра щодо його можливої підробки. В результаті комісійного вивчення паспорта підозри інспекторів підтвердились, оскільки було встановлено, що у документі здійснено переклейку фотографії власника, а відмітки про перетин кордону є несправжніми. Наразі особа чоловіка встановлюється.

Ще одним гостем чопських прикордонників став громадянин Гвінеї. Після проходження прикордонного контролю на виїзд з України до Угорщини, чоловік продовжив свою подорож до пункту призначення. Проте, під час руху потяга між українським та угорським пунктами пропуску, з невідомих причин, знищив свій паспортний документ. Таким чином, угорські прикордонники були змушені передати правопорушника своїм українським колегам, як того вимагає Угода між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб.

На всіх вищевказаних правопорушників було складено адміністративно-процесуальні документи. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу долю затриманих визначить суд.

 

 

 

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в прес-службі Чопського прикордонного загону

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.