Директору Мукачівського міського комунального підприємства «Мукачівводоканал» загрожує до 2 років позбавлення волі через невиплату зарплати працівникам

28 липня прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України (невиплата заробітної плати) директору комунального підприємства «Мукачівводоканал» та 31 липня обвинувальний акт стосовно останнього вже скеровано до суду.

 

В ході слідства вже відшкодовано матеріальну шкоду в розмірі 1 127 802 грн.

За інформацією начальника відділу нагляду при проведенні досудового розслідування слідчими органів прокуратури області Віктора КУЗАНА: «Через неєфективне розслідування кримінального провадження розпочатого ще 10 квітня слідчим Мукачівського міськвідділу міліції, 12 липня, за постановою прокурора області, прокуратурі міста Мукачева було доручено проведення подальшого досудового розслідування за фактом умисної безпідставної невиплати заробітної плати в сумі 1 721 333 грн. працівникам підприємства службовими особами Мукачівського міського комунального підприємства «Мукачівводоканал».

«Відтак, за результатами досудового розслідування 28 липня було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України, директору комунального підприємства та 31 липня 2013 обвинувальний акт стосовно останнього скеровано до суду. Майже всю суму заборгованої зарплати людям вже виплачено.» - завершив прокурор .

Довідка:

 

ч.1 ст. 175 КК України - Безпідставна невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати громадянам більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності чи громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності, - карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.