Екс-очільник міліції Закарпаття про "народних месників”

Цього вівторка в Чопі невідомі “месники” спалили джип “Сузукі Гранд-Вітара” начальника штабу Чопського прикордонного загону Віктора Потетеніна. І це лише останній випадок із цілої серії підпалів автомобілів високопосадовців (і зрідка простих людей), що регулярно відбуваються на Закарпатті. А міліція сидить собі, роззявивши рота.

Наведу кілька промовистих фактів підпалів в області за останні два роки.

18 травня 2011 р. вночі в м.Виноградів невідомі облили бензином і підпалили ВАЗ-21093 головного редактора опозиційної газети “Чорна гора” Володимира Мочарника. За кілька років перед тим у будинок В.Мочарника через вікно кинули “коктейль Молотова”, який, на щастя не вибухнув. Жоден злочин не розкрито.

У ніч на 9 липня, в тому ж Виноградові спалили 2-річний “Мерседес” прокурора Хустського району Івана Кайла. Злочин не розкрито.

 

16 жовтня в Ужгороді спалили “Фольксваген-Тоуран” екс-замначальника обласного УМВС Володимира Петрицюка. Паліїв не знайдено.

10 червня 2012 р. в Ужгороді у дворі приватного будинку спалили джип “Тойота Хайлендер” голови правління регіональної Спілки промисловців та підприємців, члена виконкому Ужгородської міськради Маргарити Мощак. Камера відеоспостереження зафіксувала двох паліїв, але злочин усе одно не розкрили. Перед тим у жінки двічі палили ресторан і двічі автомобіль. Злочинці не знайдені.

У ніч на 19 червня в Ужгороді облили бензином і спалили “Тойоту-Авенсіс” начальника ДАІ м.Ужгорода Олексія Співака. Підпал не розкрито.

1 грудня вночі в Мукачеві в дворі приватного будинку спалили розкішний позашляховик “Мерседес-Бенц МЛ-350” 2012р. випуску прокурора Мукачева Руслана Біловара (в минулому — першого заступника прокурора області). Автомобіль зареєстрований на матір прокурора, колишню працівницю прокуратури, нині пенсіонерку. Підпал здійснили якраз на День працівників прокуратури. Злочин не розкрито.

В ніч на 22 грудня в Ужгороді спалили кросовер “Хюндай Санта Фе” заступника мера Ужгорода Юрія Белякова. Злочинців не знайдено.

У ніч на 22 лютого 2013р. в Ужгороді невідомі проникли у двір приватного будинку начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Ужгородського міського управління УМВС Василя Швардака і підпалили його авто джип “Сузукі Гранд Вітара”. Злочин не розкрито.

В ніч на 28 квітня в дворі приватного будинку спалили розкішний джип “Мерседес Бенц МЛ-350” проректора Ужгородського національного університету Юрія Перести. Злочин не розкрито.

11 липня над ранок в Ужгороді спалили автомобіль “Кіа-Сіід” активіста “Дорожнього контролю”. Камера відеоспостереження зафіксувала палія, однак злочин не розкрито.

Наступного ж дня, 12 липня над ранок у с.Сторожниця біля Ужгорода в дворі приватного будинку спалили джип “Хонда Пілот” 2011 року випуску начальника обласного управління по боротьбі з організованою злочинністю Миколи Кулітки. Вогонь пошкодив і дах будинку. Злочин не розкрито…

 

Це лише найгучніші підпали на Закарпатті (список далеко не повний). Нагадаю, що жоден із них не розкрито, злочинці безкарно палять нажиті “непосильним трудом” автомобілі правоохоронців і чиновників, а міліція через дрімучий непрофесіоналізм нічого не може з цим зробити. Вона неспроможна захистити навіть себе, а що тоді говорити про звичайних людей? Я направив звернення міністру МВС Віталію Захарченку з проханням створити групу з досвідчених працівників центрального апарату МВС (хоча, якщо чесно, таких уже майже не залишилося), направити на Закарпаття для допомоги в розкритті цих злочинів. Можливо, це зупинить серію підпалів, яку інакше, як знущанням над місцевою міліцією, й не назвеш.

повернутись


Геннадій Москаль

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.