Корупційний скандал трапився в місті над Ужем (ФОТО)

Вчора, близько 17.30 вечора, помічницю судді Ужгородського міськрайонного суду працівниками прокуратури Закарпатської області спільно з працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Закарпатській області, було викрито при вимаганні та одержанні 4 тис. доларів США (із 5 тис.дол. США) раніше обумовленої суми неправомірної вигоди.

 

Встановлено, що за вказану суму 36-річна помічниця судді обіцяла, позитивний розгляд вказаним вище судом протоколу про порушення митних правил відносно цього закарпатця і, відповідно, повернення йому затриманого митниками автомобіля «Мерседес-Бенц МL – 320 CDI», 2006 року випуску.

Як з»ясувалося, ще у липні представники Чопської митниці Міндоходів склали протокол щодо вказаного громадянина про порушення митних правил (за спробу переміщення ним до Угорщини на вказаному автомобілі тютюнових виробів у кількості понад 2000 пачок, з приховуванням від митного контролю).

Відомості про даний факт внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі підозрювану затримано в порядку ст.208 КПК України.

Прокуратура області здійснює досудове розслідування у даному кримінальному провадженні.

 

Довідка:

ч. 4 ст. 368 КК України - діяння, передбачене частиною другою або третьою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займаєвідповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.