На Виноградівщині судили лікаря-хабарника

Виноградівським районним судом винесено обвинувальний вирок стосовно дільничного лікаря-терапевта «Вузлової лікарні станції Королево» ДТГО «Львівська залізниця». Лікаря обвинуватили в отриманні хабара в розмірі 1000 гривень за видачу лікарняного листа.

 

На початку липня місяця поточного року, до правоохоронців лінійного відділу на станції Чоп звернувся 42-річний мешканець міста Ужгород, про те, що лікар-терапевт за відкриття лікарняного листка вимагає передачі йому грошової винагороди в сумі 1000 гривень. В ході отримання незаконної винагороди в сумі 1000 гривень лікар-терапевт був затриманий працівниками транспортної міліції.

 

Слідчим відділом лінійного відділу на станції Чоп було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України «Одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища».

 

Вироком суду обвинуваченого визнано винним в інкримінованому йому злочині і призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 17000 гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій щодо проведення експертизи тимчасової непрацездатності та ведення з цього приводу медичної документації, строком на 1 рік.

 

В даний час вирок суду вступив в законну силу.

 

Підрозділ по зв’язках громадськістю

 

УМВС України на Львівській залізниці

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.