Посольство України в Казахстані: потрібна участь власника вантажу, якого перевозили арештовані закарпатці

У відповідь на запит "Голосу Карпат" та публікацію про затримання закарпатських дальнобійників у Казахстані до редакції зателефоновув представник Консульства України в Казахстані із коментарем щодо даної ситуації.

 

 

Як запевняють у Консульстві, схожі проблеми зараз у багатьох іноземних перевізників. З 15 липня в Казахстані почалася активна перевірка вантажоперевезень і вже затримано порушників із 6-ти країн. Найбільше претензій зафіксовано до турецьких далекобійників.

 

Що ж до закарпатців, розповіли телефоном у Консульстві, задіяні всі сили дипломатичного апарату України в цій державі, ведеться "щільна робота з вирішення проблеми". Побутові умови затриманих на штраф-майданчику більш-менш хороші. Консульство намагатиметься повернути водіїв та автомашини на Україну, але з вантажем питання вирішуватиметься ще складніше.

 

- Наше завдання - максимально допомогти нашим громадянам, але документообіг при вантажоперевезеннях не є сферою нашої компетенції, - зазначив дипломат. - Зараз дуже потрібно, щоб власник вантажу якось відреагував, направив свого представника.

 

Представник посольства у Казахстані пообіцяв редакції "Голосу Карпат" письмово повідомити про конкретні дії з вирішення проблеми закарпатських далекобійників за результатами зустрічі із керівництвом транспортної інспекції Казахстану.


Джерело:goloskarpat.info

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.