По той бік Карпат затримали водія автомобіля, що насмерть збив велосипедиста

Співробітники Державтоінспекції прикарпатської міліції за гарячими слідами затримали жителя Івано-Франківська, який   втік з місця події після вчинення дорожньо-транспортної пригоди на дорозі в передмісті. О пів на третю ночі в міліцію надійшло повідомлення про те, що в селі Крихівці смертельно травмовано невідомого велосипедиста. Автомобіль після зіткнення поїхав далі.

 

     У процесі ретельного огляду місця дорожньо-транспортної пригоди працівники міліції виявили на дорозі дрібні уламки скла фари та дзеркала заднього виду. Таким чином, припускалося, що до пригоди найімовірніше причетна автомашина «Мазда» досить рідкісної моделі. У подальшому було з’ясовано, що в Івано-Франківській області зареєстровано лише декілька автівок «Мазда» 929-ої моделі.. А ще за годину міліціонери вже спілкувалися з власником однієї з таких машин. Щоправда, як з’ясувалося, він не має до ДТП жодного стосунку, оскільки нещодавно продав іномарку іншій людині.

 

     Працівники ДАІ і карного розшуку виявили цю іномарку у дворі між будинками в Івано-Франківську. На машині були технічні пошкодження, які стовідсотково переконували в тому, що саме цей транспортний засіб причетний до нічної події. Водія затримали вдома. Результати медичного освідчення 26-річного івано-франківця на вміст у його крові алкоголю доводять, що у момент ДТП він був у стані сильного алкогольного сп’яніння.

 

     За фактом смерті потерпілого порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 статті 286 ( порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого ) Кримінального кодексу України. Встановлено й особу загиблого велосипедиста: у ту ніч додому не повернувся 61-річний мешканець села Драгомирчани Тисменицького району.

 

     Водієві, який після вчинення ДТП утік з місця події з метою уникнення відповідальності, тепер загрожує ув’язнення на строк від 3 до 8 років.


Джерело:СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.