Жінка з трьома малолітніми дітьми «блукала» Карпатами (ФОТО)

Минулої доби прикордонники Чопського загону затримали чергову групу нелегальних мігрантів з азійського регіону, які намагались незаконним шляхом потрапити до ЄС.

В рамках проведення спеціальних заходів з протидії нелегальній міграції, прикордонний наряд відділу «Княгиня» спільно з бійцями мобільного загону (м. Київ) патрулював ділянку українсько-словацького кордону. Виявивши групу невідомих осіб, що рухались лісом в бік Словаччини, охоронці кордону негайно висунулись їм назустріч. На пропозицію прикордонників надати їм для перевірки свої документи, люди повідомили, що жодних документів при собі не мають.

Затриманих виявилось п’ятеро – чоловік, жінка та троє дітей. В ході первинного опитування чоловік повідомив, що є громадянином Польщі. Жінка з трьома хлопчиками – чотирьох, восьми та десятирічного віку, країною свого походження спочатку вказала Афганістан, але згодом зізналась, що вони є вихідцями з Таджикистану. Також «горе-мандрівники» зазначили, що прямували до Словаччини, а вже звідти мали намір потрапити до Німеччини.

Правопорушників було доставлено до підрозділу з метою з'ясування обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу долю затриманих визначить суд.

До речі, протягом звітного року це другий випадок затримання вихідців з Таджикистану.

 

 

Прес-служба Чопського прикордонного загону

 


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.