Затриманому при одержанні 4 тис. грн. сільському голові оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень

Прокуратурою Закарпатської області оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Веряцькому сільському голові.

14 січня, посадовець, вимагав та одержав від приватного підприємця раніше обумовлену суму неправомірної вигоди в розмірі 4000 гривень у приміщенні магазину на території однієї з АЗС району. За цю суму, чиновник обіцяв посприяти у вирішенні питання видачі документів, щодо оренди приміщення сільського клубу, проте був затриманий правоохоронцями під час отримання грошей.

Досудове розслідування за даним фактом проводиться СУ УМВС України в Закарпатській області.

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування.

 

Довідка:

ч. 1 ст. 366 КК України - службове підроблення - складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів - караються штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

 

ч. 4 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якої була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.