Італійську контрабанду затримали на Закарпатті

Громадянин України їхав із Італії в Україну і вирішив перетнути кордон на митному посту «Тиса» Чопської митниці Міндоходів. Заїхав він на митний пост на вантажному фургоні марки «Mercedes-Benz» з реєстраційним номерним знаком Португальської Республіки по каналу «червоний коридор».

 

Фахівці митниці запропонували йому заповнити митну декларацію, в якій він вказав свої паспортні дані, відомості про транспортний засіб, а також заявив про наявність у нього супроводжуваного багажу з особистими речами.

 

При усному опитуванні громадянин України підтвердив відомості заявлені ним у митній декларації та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню.

 

В ході митного контролю фахівці митниці, крім заявлених особистих речей, виявили у громадянина не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні три сумки дамські іноземного виробництва; 24 пари взуття жіночого та 2 пари взуття чоловічого іноземного виробництва різних торгових марок; 1 набір посуду кухонного з нержавіючої сталі іноземного виробництва; 2 комплекти постільної білизни різних торгових марок та кольорів іноземного виробництва; 1 набір рушників з бавовни з махрових тканин іноземного виробництва, на загальну суму, що перевищує 500 євро. Виявлений товар був поміщений у дві картонні коробки, які знаходилися у вантажному відсіку фургона на підлозі.

 

Громадянин пояснив, що перевозить виявлене «добро» на прохання незнайомого йому громадянина.

 

Таким чином, громадянин України не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про переміщуваний ним через митний кордон України товар, який підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню, що підпадає під ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

 

На підставі статті 511 Митного кодексу України за цим протоколом вилучено товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил.

 

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.