Колишнього голову Хустської РДА судитимуть за незаконне виділення земельних ділянок

Хустська міжрайонна прокуратура вже закінчила розслідування і направила на судовий розгляд, кримінальну справу порушену 25 червня проти колишнього голови Хустської районної державної адміністрації за фактом зловживання владою та службового підроблення (ст. ст. 364 ч.2, 366 ч.2 КК України).

Прокуратурою було проведено перевірку у сфері додержання вимог земельного законодавства на території м.Хуст та Хустського району, якою встановлено факт порушення законності в діяльності службових осіб органів влади та місцевого самоврядування.
За інформацією начальника відділу прокуратури Закарпатської області віктора Кузана, у ході перевірки було встановлено, що на початку 2006 року, колишнім головою райдержадміністрації було видано фіктивне розпорядження щодо надання у власність мешканцям міста Хуст земельних ділянок загальною площею близько 10 га в одному з урочищ Хустського району для ведення особистого селянського господарства. На підставі цього підробленого розпорядження, в порушення вимог Земельного кодексу України, без погодження з органами державного контролю та затверджених проектів відведення земельної ділянки, 4-м мешканцям Хуста земельні ділянки були надані у приватну власність. 
Відтак, хустянам було видано і державні акти на право приватної власності на ці земельні ділянки, чим спричинено матеріальну шкоду державі на суму понад 44 тис. грн.
У разі визнання судом вини колишнього Хустського голови йому загрожує за ч.2 ст. 364 - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та за ч.2 ст. 366 ч.2 КК України - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Джерело:Прес-служба прокуратури Закарпатської області


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.