Чопські митники затримали громадянина Росії через "ствол"

Вчора (05.09.12) пізнього вечора на митному посту «Тиса» чопські інспектори попередили ввезення до України зброї – пістолет травматичної дії з набоями.

Повертаючись з Хорватії до Росії на автомобілі марки “Кадиллак» транзитом через територію нашої держави, 40-річний росіянин під час проходження митного контролю обрав «зелений коридор».

Нагадаємо, що згідно ч. 5 ст. 366 Митного кодексу України обрання “зеленого коридору” вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та свідчить про факти, що мають юридичне значення.

Проте митники вирішили перевірити правомірність перетину іноземця українсько-угорський кордон. Так, під час огляду салону іномарки в підлокітнику між передніми сидіннями виявлено пістолет травматичної дії марки «Стражник», модель МР-461, калібром 18х45Т та 4 набої до нього. Громадянин Росії одразу визнав зброю своєю власністю і пояснив, що придбав його ще у 2008 році в себе вдома. Однак ніяких дозвільних документів від правоохоронних органів на переміщення пістолета через кордон, як це передбаченого чинним законодавством, при собі не мав.

Тож, за порушення встановленого порядку проходження митного контролю в смузі «зелений коридор» та переміщення зброї без дозвільних документів, відносно росіянина складено протокол за ст.471 МКУ. Виявлений пістолет травматичної дії та набої до нього вилучено.


 Джерело:Чопська митниця

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.