"Анонс Закарпаття" розкрив незаконні статки головного лікаря онкодиспансеру Русина

В ході нашого журналістського розслідування ми зацікавились діяльністю головного лікаря Закарпатського онкологічного диспансеру Андрія Русина та "порились" у його декларації за 2016 рік, яку він змінював 5 квітня 2017 року, бо забув вказати, що він є власником зброї - карабіна Blaser з двома стволами та оптикою вартістю в 200 тис. гривень. Цікаво, навіщо йому вдома зброя і кого він так боїться? 
В ході вивчення декларації, виявилось, що порядний лікар не такий вже і законослухняний.
Згідно декларації у нього наявні корпоративні права у розмірі 11 500 гривень (50% від загального капіталу) у СФГ «Ведмідь» (код ЄДРПОУ 31972265), а у Єдиному реєстрі підприємств, організацій, установ міститься інформація, що Русин Андрій Васильович є також керівником (з 05.01.2012) СФГ «Ведмідь» та підписантом цієї юридичної особи. Нагадаємо, що у 2013 році Вищий господарський суд України скасував рішення апеляційного суду про повернення Тийглашській сільській раді 65,9 га лісів, які на початку 2000-х років були «закріплені на зберігання» за селянським фермерським господарством «Ведмідь», які і тепер спільними зусиллями родини Русинів вирубуються на благо їхньої кишені. 
Паралельно проводить підприємницьку діяльність, завдяки якій за 2016 рік заробив 4 мільйони 762 тисячі 570 гривень. Непогано, як для головного лікаря, правда?
Цікаво і те, що пан Русин займається господарською діяльністю, у тому числі, пов’язану з лісопильним та стругальним виробництвом (КВЕД 16.10.), але дивним чином, його столярний цех на 1500 кв. м. числиться тільки як «об’єкт незавершеного будівництва». 
Посада головного лікаря обласного клінічного онкологічного диспансеру відноситься до категорій посад, які містяться в п.1 ч.1 ст.3 Закону «Про запобігання корупції», що зазначається у розділі 3 «Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю», затвердженого Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції №3 від 11 серпня 2016 року.
У відповідності до ч.1 ст. 25 вищезгаданого Закону, особам, зазначеним у пункті 1 частини першої статті 3 цього Закону, забороняється:
1) займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту), або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України;
2) входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляють інтереси держави чи територіальної громади в раді (спостережній раді), ревізійній комісії господарської організації), якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.
Також, згідно декларації він орендує земельну ділянку в с. Велика Бийгань (ще село відоме як Дідово), але ніякої діяльності там не проводить і доходи з неї не вказує. Питання навіщо?
Вдома він зберігає готівкою 4 млн. 800 тис. гривень, 5000 доларів та 4000 євро, і ні центом та копійкою більше.
Також в декларації не вказано про статки дружини та двох його дітей.
Невже Національне агентство з питань запобігання корупції не бачить цих правопорушень та спускає все на гальмах?

"Анонс Закарпаття"
 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.