На Закарпатті судитимуть 4 чоловіків, які з метою наживи напали на пенсіонера

Прокуратурою Закарпатської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо чотирьох закарпатців, які в травні 2018 р., напали на 67-річного пенсіонера та погрожуючи зброєю забрали 5 тис грн. 
Досудовим розслідуванням встановлено, що нападники, попередньо домовившись між собою про вчинення розбійного нападу, умисно проникли до приватного будинку потерпілого.
 
Злочинці чітко поділили свої ролі у злочині: один з нападників залишився  очікувати в машині, якою приїхали злочинці, ще один спостерігав на ганку будинку, інші двоє – безпосередньо напали на потерпілого.
 
Побивши 67-річного чоловіка та погрожуючи йому пістолетом, злочинці відібрали в потерпілого його заощадження та втекли з місця злочину.
 
Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 3 ст. 187 КК України - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням до  житла.
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.
 
За вчинення даного злочину, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.