Щадей: " В Ужгороді з’явився маніяк – але міліція нічого не робить і приховує інформацію!"

Про це на своїй сторінці в соцмережі Фесбук повідомив депутат міської ради м. Ужгород – Віктор Щадей.
" - Обережно – попередьте знайомих жінок! В Ужгороді з’явився маніяк – але міліція нічого не робить і приховує інформацію!

Якщо Ви чи ваші знайомі стали жертвами нападу, прошу написати – можливо, ваша інформація допоможе знайти злочинця

Перший відомий мені випадок стався ще на початку квітня. Ввечері невідомий подзвонив в двері однієї з багатоповерхівок. Ужгородка машинально відкрила двері, так як чекала на гостей.

Однак, на порозі побачила незнайомого їй чоловіка – той схопив її за руку і почав тягнути на вулицю (квартира на першому поверсі). Вона активно опиралась, тож на сходах він почав виламувати їй руки і бити.

На шум бійки в коридор вийшла її донька (чоловіків вдома не було) – нападник накинувся на неї і забіг в квартиру. Жінок врятував газовий балончик, який стояв в кімнаті – отримавши порцію газу, злочинець втік. Як результат – одна жінка відбулась синцями, інша – переломом, операцію і пластиною в руці. Це не говорячи про пережитий жінками шок.

Жінки одразу викликали поліцію, написали заяву. Однак, за три наступні дні до них ніхто навіть не подзвонив. Тоді я, на їх прохання, прийшов на прийом до керівника міського відділу поліції Віталія Мацоли і описав йому цей випадок.

Звернув його на увагу на те, що за три дні ніхто з поліції навіть не дав за себе знати – хоч такі злочини розкриваються якраз по гарячих слідах. Підполковник Мацола пообіцяв, що розбереться в цій бездіяльності.

Однак, з того часу пройшло вже ЧОТИРИ місяці, а з поліції не було ЖОДНОГО дзвінка. Тобто ніхто нічого навіть і не пробував робити – на справу просто забили і все.

Я спілкувався з ветеранами карного розшуку. Вони одразу звернули увагу на те, що злочин нетиповий: напад не носив корисливих мотивів – адже нападник нічого не намагався вкрасти. Також нема побутового мотиву – нападник абсолютно незнайомий жінкам.

Злочинець спочатку намагався витягнути жінку на вулицю, а потім, змінивши тактику, намагався зайти в квартиру. Тобто класичний випадок маніакальної поведінки – виміщає в такий спосіб свою ненависть до жінок. А це значить, що ця людина не зупиниться.

За останній період це не єдині жінки, які стали жертвами подібних невмотивованих нападів. Однак, поліція мовчить і жодної інформації не надає – могли хоча б попередити жінок про потенційну небезпеку. А скільки випадків, коли жінки просто не звертаються в поліцію, бо не сподіваються на допомогу?

Підлеглі Мацоли не зробили елементарного – не перевірили відеокамери на сусідніх магазинах, не розпитали сусідів, не звернулись в лікарню, чи там не було когось з опіками від газу, не перевірили квартири-притони в сусідніх будинках.

На все це було б достатньо 1-2 годин і посвідчення поліцейського – але підполковнику Мацолі навіть 4 місяців виявилось замало.

Чого чекати ужгородкам? Поки наступний випадок закінчиться летальними наслідками? Чого варта форма і погони підполковника, якщо він навіть не пробує захистити жінок міста від нападника-психопата?

Кажу відверто – надії, що Мацола зможе, нарешті, організувати роботу своїх підлеглих і змінити ситуації на краще, вже нема. Тому звертаюсь до нього з простим проханням: Потрібно збирати валізу, писати заяву за власним бажанням і займатись якоюсь іншою справою – менш шкідливою для людей. Або ж хай згадає про свій головний обов’язок – захищати спокій ужгородців.

Мешканці міста не можуть жити в постійній небезпеці від нападів та крадіжок, бо міську поліцію очолює некваліфікована особа.

П.С. На фото – керівник міськвідділу підполковник Віталій Мацола. А мав би бути знайдений поліцією маніяк. Якого ніхто і не шукав. Тож хай поки на цій «дошці пошани» повисить Мацола – поки не знайде злочинця." - пише Віктор Щадей.

 
Анонс Закарпаття

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.