Закарпатський бізнесмен - "лісоруб" може потрапити за ґрати

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно  фізичної особи-підприємця, що займається діяльністю у сфері оптової торгівлі лісопродукцією, який ухилився від сплати  понад 2.7 млн грн податків.

Встановлено, що підозрюваний за період 2014-2016 років, не зареєструвався у якості платника податку на додану вартість, не подавав податкові декларації з ПДВ до податкової інспекції, а свої фінансово-господарських операції з іншими суб’єктами господарювання по бухгалтерському та податковому обліках не відображав, чим умисно ухилився від сплати податків на суму більше 2,7 млн. грн.

Податковою міліцією ГУ ДФС у Закарпатській області, приватному підприємцю оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого. ч.2 ст.212 КК України – ухилення від сплати податків у великих розмірах.

Прокуратурою області затверджено обвинувальний акт, який наразі скерований до суду для розгляду по суті.

За скоєне, підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 2000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області 

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.