На Закарпатті поліція затримала судового експерта на хабар (ФОТО)

За видачу висновку про дослідження транспортного засобу та видачу експертного висновку судовий експерт вимагав З00 доларів США неправомірної вигоди. Затримали його під час одержання першої частини.

Оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області та Закарпатського Управління внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції, слідчі Мукачівського відділу поліції за процесуального керівництва Мукачівської місцевої прокуратури задокументували факти хабарництва судовим експертом Закарпатського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (НДЕКЦ) МВС України.

Було встановлено, що останній штучно створював перепони під час дослідження транспортних засобів, після чого вимагав від громадян неправомірну вигоду за безперешкодне дослідження та видачу експертного висновку.

Сьогодні, 1 лютого, експерта було затримано під час одержання ним першої частини неправомірної вигоди. В ході проведення обшуку у службовому кабінеті фігуранта правоохоронці, окрім 4 тисяч гривень хабара, додатково виявили та вилучили коштів, як у національній, так і в іноземній валюті, походження яких встановлюється.

Зазначену службову особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України та обрання затриманому запобіжного заходу.

За інформацією УЗЕ в Закарпатській області ДЗЕ НПУ

 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.