Всі подробиці справи рахівського судді хабарника

Суддю було викрито на одержанні 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за розгляд на користь заявника цивільної справи про стягнення боргу.

Солом’янський районний суд Києва 26 березня 2019 року обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 153,7 тисячі гривень з покладенням відповідно до ст. 194 КПК України процесуальних обов’язків судді Рахівського районного суду Закарпатської області. Про це повідомляє прес-служба САП.

Прокурори САП у суді клопотали про застосування до підозрюваного судді запобіжного заходу у вигляді застави розміром понад 288 тисяч гривень. Питання щодо можливого оскарження в апеляційному порядку ухвали суду буде вирішено після вивчення повного тексту ухвали та мотивів її прийняття.


Нагадаємо, суддю було викрито на одержанні 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за розгляд на користь заявника цивільної справи про стягнення боргу.

Судді інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням наданого службового становища.

Застереження. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.