На Закарпатті прокуратура спільно з ДФС викрили конвертаційний центр з обігом понад 90 млн грн

Прокуратурою Закарпатської області спільно з співробітниками слідчого та оперативного управлінь ГУ ДФС у Закарпатській області встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов’язань та переведення безготівкових коштів у готівку.

Правопорушники використовували підконтрольні підприємства на рахунки яких, замовники конвертації перераховували кошти за нібито придбані товари. Надалі, вказані кошти знімались готівкою та поверталися вигодонабувачам за винятком винагороди - певного відсотку від розміру проконвертованої суми.

 За результатами шести санкціонованих обшуків,  які проводились на території  м. Ужгорода, Мукачівського та Тячівського районів вилучено  значні суми готівки у національній та іноземній валютах, печатки, електронні носії інформації, первинні фінансово-господарські документи, тощо.

 Загалом, проконвертовано більше 90 млн грн та незаконно сформовано вигодонабувачам податковий кредит у сумі понад 15 млн грн.

 Триває подальше досудове розслідування у кримінальному провадженні з попередньою правовою кваліфікацією за ч.3 ст.212 КК України (умисне ухилення від сплати податків, в особливо великих розмірах).

 

  

Прес-служба прокуратури Закарпатської області 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.