Держекологи Закарпаття проти самовільного заволодіння родючим шаром ґрунту

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області відповідно до повноважень здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням вимог законодавства про використання та охорону земель при проведенні робіт із видобування піску і гравію на землях водного фонду.

При проведенні планової перевірки державними інспекторами було виявлено, що на території Чорнотисівської сільської ради Виноградівського району, в межах міждамбового простору р. Тиса не встановленими особами знятий родючий шар ґрунту на земельній ділянці площею 1400 кв. м. Держінспекторами відповідно до затвердженої Методики проведено розрахунок визначення розмірів шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зняття родючого шару ґрунту, яка склала 1555,11 грн.

З метою встановлення осіб, причетних до здійснення порушення природоохоронного законодавства у зазначеній сфері, матеріали перевірки направлено до Виноградівського районного відділу УМВС України в Закарпатській області.

В ході перевірки також виявлено факт самовільного заволодіння родючим шаром ґрунту (ґрунтовим покривом земельної ділянки) громадянином Т. За порушення вимог ст. 168 Земельного Кодексу України, відповідальність за яке передбачено ст. 53-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 850 грн.


Джерело:Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.