В Ужгороді прокурором доведено вину трьох вбивць

Прокурором Ужгородської місцевої прокуратури доведено вину трьох мешканців Ужгородщини в умисному вбивстві двох громадян Індії, замаху на вбивство третього іноземця, а також розбої. Один із обвинувачених також визнаний винним у незаконному збуті метамфітаміну.

Засуджені – 24 і 29-річні мешканці Ужгородщини та 24-річна жителька Перечинщини – близько 4 ранку 10 квітня 2016 року, попередньо узгодивши свої дії, напали на трьох громадян Індії. На той час, після тривалого застілля, потерпілі спали. У ході нападу злочинці спочатку нанесли іноземцям множинні удари бруківкою, а потім – серії ударів ножем по голові, шиї, тулубу.

Вважаючи, що вбили усіх потерпілих, зловмисники забрали їх цінні речі (планшети, ноутбук, золоті прикраси) та спробували втекти, проте оперативно були викриті правоохоронцями. Одного нападника затримали майже відразу, двох інших затримали прикордонники разом з поліцейськими тієї ж ночі при спробі покинути Україну. 

Після втечі злочинців, один з іноземців перебуваючи в шоковому стані покликав на допомогу власника будинку. Юнака, який отримав тяжкі травми, врятували медики.

У ході слідства також встановлено, що на час вчинення злочину, підозрювані перебували під впливом психотропної речовини - метамфітаміну.

З часу затримання, обвинувачені утримуються під вартою без можливості внесення застави.

Врахувавши усі надані докази, Ужгородським міськрайонним судом визнано винними обвинувачених в умисному вбивстві двох громадян Індії вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (п.1,6,12 ч.2 ст.115 КК України) та замаху на вбивство третього потерпілого (ч.2 ст.15, п.1, 6, 12 ч.2 ст.115 КК України). Крім того, їх визнано винними у вчиненні розбою (ч.4 ст. 187 КК України), а одного з них, ще й у незаконному збуті психотропної речовини (ч.1 ст. 307 КК України).

Усім трьом зловмисникам призначено найсуворіше покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили.

 

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської  області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.