Посадовець Великоберезнянської медичної допомоги незаконно «донарахував» майже 400 тис грн заробітної плати за себе і непрацюючих працівників

Прокурором Великоберезнянського відділу Ужгородської місцевої  прокуратури погоджено підозру виконувачу обов’язків завідувача  Великоберезнянської підстанції медичної допомоги, який протиправно  донарахував майже 400 тис грн заробітної плати. У подальшому, ці кошти були привласнені ним та іншими працівниками.

У ході слідства зібрано докази того, що посадовець, перебуваючи переважну частину часу за кордоном на заробітках, підробив табелі обліку робочого часу, на підставі яких здійснювалось нарахування заробітної плати йому та його підлеглим.

 Особисто підозрюваний отримав більше 21 тис грн зайво нарахованої зарплати за невідпрацьований час.

 Крім того, через несумлінне ставлення до своїх обов’язків, неналежно  обліковуючи відпрацьований час підлеглими, які з січня 2017 року по червень 2019 перебували за кордоном - бюджету заподіяно більше 370 тис грн збитків.

 Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 1 ст. 366 КК України (службове  підроблення), ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та  ч. 2 ст. 367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

 Досудове розслідування у даному провадженні здійснюють слідчі СВ Великоберезнянського ВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області,  процесуальне керівництво у якому забезпечує Великоберезнянський відділ місцевої прокуратури.

 

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.