Відбувся суд над подільником мера Ужгорода, який цинічно крав гроші в мешканців міста

За доводами прокурора прокуратури Закарпатської області слідчим суддею  Ужгородського міськрайонного суду змінено запобіжний захід  директору Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, який підозрюється в розтраті ще понад 602 тис грн виділених на ремонт площі Поштової у м. Ужгороді.Згідно проголошеної сьогодні ухвали, підозрюваного взято під варту із можливістю внесення 2 млн 999 тис грн застави. 
Відповідно до матеріалів слідства, підозрюваний, завірив та прийняв у повному об’ємі неякісні роботи щодо укладання тротуарів на площі Поштовій, що стало підставою для перерахування підряднику коштів. При цьому, він умисно не зазначив в даному документі зауваження щодо недотриманих підрядником вимог ДСТУ та невідповідності влаштованої бруківки проектно-кошторисній документації.  
Підписання посадовцем даних документів, стали підставою для стягнення з міської ради понад 602 тис грн. у судовому порядку. 
Поряд з цим, посадовець уклав договір з іншою фірмою, яка здійснила демонтаж неякісно укладеної бруківки та виконав усі необхідні монтажні роботи по її переукладенню, але з повною оплатою вартості виконаних робіт.  
Наразі, у сукупності скоєних злочинів, посадовець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191, ч.5 ст.191, ч.2 ст.28-ч.1 ст.366 КК України.
Встановлюються інші фігуранти, які причетні до вчинення даного злочину. 
Триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Нацполіції Закарпаття. Оперативний супровід забезпечили співробітники Управління СБУ в Закарпатській області.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.