В Хусті перед судом постануть рекетири, які вимагали кошти від будівельника

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків, які займалися вимаганням коштів від мешканця Хуста.У ході слідства встановлено, що закарпатці вимагали від потерпілого 21 тис грн за нібито неякісно виконані будівельні роботи.

Напередодні ж чоловік близько двох тижнів працював на Хустщині, за що й отримав вказану суму. Зловмисники знали про це й погрожували чоловіку фізичною розправою у разі відмови віддати їм кошти.

Їх затримано «на гарячому» у червні поточного року співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області спільно з детективами Нацполіції та спецпідрозділами КОРД і ТОР.

Чоловіки обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, тобто у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.