Вимагання понад пів мільйона гривень «відкату»: чиновникам обрано запобіжні заходи

За принципової позиції прокурорів Закарпатської обласної прокуратури слідчим суддею обрано запобіжні заходи двом фігурантам справи щодо вимагання 560 тис. грн «відкату» з підрядника реконструкції об’єкту в рамках проєкту «Велике будівництво».                                            
Працівника Управління ДАБІ у Закарпатській області та одного із заступників голови Закарпатської обласної ради взято під варту на 60 діб із визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді 840 тис. грн застави для кожного.

Зауважимо, вчора керівник Закарпатської обласної прокуратури повідомив посадовцю облради про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 189 КК України (закінчений замах на вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало майнової шкоди у великому розмірі). Аналогічно кваліфіковано дії іншого фігуранта, якому погоджено підозру процесуальним прокурором.

Нагадаємо, посадових осіб затримали в Ужгороді 3 листопада після отримання понад пів мільйона гривень. Ці кошти вони вимагали за те, що не перешкоджатимуть підряднику здійснювати реконструкцію клубу в с. Мокра Перечинського району.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
                    
                
                     
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.