В Чехії прокуратура вимагає посадити на 16 років терориста ЛДНР, який вбивав українських військових

У Чехії прокуратура висунула звинувачення 26-річному громадянину країни у терористичній діяльності на Донбасі та пропонує засудити його до 16 років позбавлення волі.Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс на своїй Facebook-сторінці.
Посол підкреслив, що чеська юстиція продовжує системно переслідувати тих громадян Чехії, які брали участь у бойових діях на боці Росії на окупованому Донбасі. За його словами, вже є кілька судових вироків, ціла низка справ перебуває на стадії розслідування або пред’явлення обвинувачення.
Одним з останніх учасників конфлікту, кому було пред’явлене таке обвинувачення, є 26-річний Лукаш Н. з Карлових Варів. У 2015-2016 роках він воював проти ЗСУ у складі незаконних військових формувань. 

Як зазначається в обвинуваченні, Лукаш Н. "пройшов навчання, був озброєний та оснащений військовими формуваннями сепаратистських структур, виконував різні військові завдання, такі як розвідка, охорона і патрулювання, а також брав участь у боях проти українських військових з наміром завдати їм поранення або смерть". 

На думку прокурора, Лукаш Н. вчиняв згадані дії свідомо, а під час військових дій був поранений і декілька тижнів провів у лікарні.

Прокурор підкреслює, що збройні формування, які діють на сході України, можна охарактеризувати як квазівоєнізовані підрозділи, що вчиняють систематичні організовані насильницькі злочини, які за своїм характером відповідають визначенню теракт. За участь у терористичній діяльності обвинувачення пропонує засудити Лукаша Н. до 16 років позбавлення волі.

Обвинувачений в ході розслідування відмовився давати показання. Однак у слідства є докази у вигляді фотографій і відео, які є достатніми підставами для передачі справи до суду, підкреслив посол. На одному з таких відео обвинувачений зізнається, що пішов воювати проти "українських фашистів".
Зараз офіційна Прага розпочала наступ на проросійські сили, які загрожують нацбезпеці республіки, так нещодавно були затримані агенти ФСБ, закарпатці Василь Джуган та Михайло Тяско.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.