За підроблення офіційних документів на житло для дітей-сиріт на Ужгородщині судитимуть експерта-оцінювача

Великоберезнянським відділом Ужгородської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно оцінювача нерухомого майна за фактом вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 358 КК України (складання та видача завідомо підроблених офіційних документів).У ході дізнання встановлено, що обвинувачена, всупереч вимогам законодавства, склала і видала підроблений висновок про вартість майна при проведенні оцінки житлового будинку у смт. Великий Березний.
Йдеться про житло, яке за кошти державної субвенції мали закупити для дітей-сиріт. В офіційному документі жінка завищила вартість нерухомості, попри те, що будинок не відповідав кільком необхідним стандартам для придбання. Зокрема, у ньому не було газопостачання та водозабезпечення.
Наразі досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано до Великоберезнянського районного суду для подальшого розгляду.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.