СБУ Закарпаття викрила інформаційних терористів рф

СБУ системно протидіє інформаційно-підривній діяльності спецслужб рф проти державної безпеки України.
У ході слідчо-оперативних дій викрито трьох агітаторів, які через мережу Інтернет закликали до захоплення державної влади та виправдовували агресію росії проти України.
Для проведення інформаційних диверсій зловмисники поширювали деструктивний контент через створені ними сайти та мережу підконтрольних їм акаунтів у соцмережах.
Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та чорнові записи із доказами злочинних дій.
Зокрема, впродовж 8 червня викрито:
🔹 мешканця Мукачівського району, керівника однієї з громадських організацій, який через адміністровані ним облікові записи та групи в соцмережах агітував до прийняття рішень, що несуть загрозу конституційному ладу і територіальній цілісності нашої країни. 
Чоловік є прихильником одного із лідерів антидержавної організації так званого «народовладдя», яка закликала до створення «республіки Україна». 
За оперативними даними, протиправна діяльність фінансувалася, у тому числі, й за рахунок коштів, отриманих від майнінгу криптовалют з подальшим їх обготівкуванням через криптобіржі та електронні платіжні системи. 
Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). 
🔹 ще двох мешканців області, які розхитували ситуацію в регіоні та просували прокремлівську риторику.
На переконання слідчих Управління СБУ в Закарпатській області, вони поширювали матеріали, у яких виправдовували та заперечували збройну агресію рф проти України.
Це підтвердила ініційована СБУ низка лінгвістичних експертиз.
Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
За всіма викритими фактами тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти України.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.