72 мобільних телефонів та 4 портативні комп’ютери намагався перевести через кордон закарпатець (ФОТО)

На митному посту “Тиса» на українсько-угорському кордоні

72 мобільних телефонів та 4 портативні комп’ютери типу планшет, загальною вартістю 155 тисяч гривень, намагався ввезти на територію України закарпатець без сплати митних платежів.

Повертаючись із Угорщини на автомобілі марки “Daewoo Lanos», 29-річний закарпатець під час проходження митного контролю у пункті пропуску «Тиса» обрав спрощену смугу - «зелений коридор», тим самим декларуючи про відсутність будь-якого товару, що підлягає обов’язковому оподаткуванню. Втім, при перевірці багажного відсіку та салону «корейця» митники виявили партію новеньких мобільних телефонів: 45 шт. Nokia», 27 смартфонів – торгівельної марки «Samsung», та 4 портативні комп’ютери типу планшет марок “SAMSUNG” та «GALAXY Note 10.1» із зарядними пристроями, навушниками та USB шнуром в комплекті. коробка була відмічена з адресами, прізвищами та номерами мобільних телефонів.

Не задекларований товар громадянин України переміщував на прохання двох незнайомих громадян з Угорщини, які попросили доставити іншій людині на Закарпатті.

Відтак, за не надання точних відомостей про переміщуваний через кордон України товар, що підлягає обов’язковому декларуванню та сплаті всіх необхідних платежів, відносно водія складено протоколи за ст.472 Митного кодексу України.

 

Нагадаємо, що згідно нового митного законодавства при ввезенні на митну територію України звільняються від оподаткування товари, сумарна митна вартість яких не перевищує 500 євро, а вага не перевищує 50 кг.


Джерело:Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.