Аферистка зняла з пенсійної картки закарпатки вісім тисяч гривень

Код вашої банківської платіжної, пенсійної  чи кредитної карточки—це конфіденційна інформація, яку слід берегти в таємниці й нікому сторонньому не повідомляти. Це елементарна річ, про яку застерігають власників карток самі банкіри, проте наші люди халатно безпечні. А це тільки на руку різноманітним пройдисвітам.

Так, днями на мобільний телефон 65-річної пенсіонерки з Мукачева зателефонувала невідома жінка (або зловмисник підробив свій голос під жіночий), яка назвалася працівницею Пенсійного фонду. Мукачівку потішили тим, що їй буде нараховано грошову допомогу в розмірі 500 гривень, лише для цього слід повідомити номер пенсійної картки. Чи то голос невідомої був надто «масненьким», чи просто сама потерпіла виявилася надміру довірливою, проте вона чесно вказала чужій людині, яку ніколи в очі не бачила,  свій конфіденційний номер пенсійної картки. В результаті ж не тільки не одержала обіцяних півтисячі, але й втратила свої кровні 8000 гривень, які були на карточці! Маючи код доступу, шахрайка (чи шахрай) легко зняли ці гроші пенсіонерки.

Того ж дня жертвою пройдисвіта став і 24-річний житель Перечина, який працює в одній з державних установ. Зранку на його мобільний зателефонував невідомий і під приводом розрахунку за придбаний через Інтернет-магазин товар, попросив у хлопця номер і пін-код банківської платіжної картки. Мовляв, ми знімемо з неї потрібну суму за придбаний вами товар. В результаті ж перечинець позбувся грошей в сумі близько двох тисяч гривень, які були на карточці…

Обидва потерпілих звернулися за допомогою в міліцію й шахраїв тепер розшукують. В обох випадках вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.190 Кримінального кодексу (шахрайство).

Водночас міліція вкотре застерігає громадян: будьте пильними і не ведіться на різні пропозиції зловмисників, якими б заманливими вони не виглядали. Пам’ятайте, де буває безплатний сир…


 Джерело:УМВС України в Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.