Гуцул позбавив пенсіонера життя за 400 гривень

У Коломийському районі на Івано-Франківщині працівники міліції в ході проведення оперативно-розшукових заходів затримали 25-річного чоловіка, котрий звинувачується у навмисному вбивстві людини похилого віку.

 

Тіло вбитого 87-річного дідуся виявили у його помешканні. Ножові поранення в ділянці шиї однозначно засвідчували про насильницьку смерть потерпілого. Під час проведення першочергових заходів щодо встановлення ймовірних мотивів злочину та особи, причетної до вбивства, оперативники карного розшуку запідозрили одного з односельців загиблого. Підставою для цього були результати ретельного огляду місця події.

 

У процесі подальших слідчих дій правоохоронці здобули низку інших неспростовних доказів, що вказували на безпосередню причетність цього молодого чоловіка до вчинення вбивства. Попри це правоохоронці знайшли предмети одягу підозрюваного, викинуті ним в одну з сільських криниць з метою замести сліди своєї присутності у хаті дідуся.

 

Як уже встановлено, уночі 3 листопада зловмисник, перебуваючи у нетверезому стані, зайшов у помешкання пенсіонера і почав вимагати в нього гроші. Дід віддав зайді 400 гривень, але при цьому впізнав у ньому свого односельця навіть при тому, що в хаті не горіло світло. Та обставина, що про його злочинні дії може стати відомо, спонукала зловмисника позбавити життя потерпілого. Кухонним ножем він заподіяв господарю смертельні поранення.

 

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.2 п.6 статті 115 Кримінального кодексу України вчинення навмисного вбивства з корисливих мотивів. З’ясовано, що зловмисник сподівався винести з хати значно більшу суму грошей, знаючи про те, що свого часу пенсіонер продав худобу і зберігав заощадження вдома. Пенсіонер проживав самітньо, приглядати за ним приходила одна з онучок.

 

Фігурантові кримінальної справи обрано міру запобіжного заходу взяття під варту. За вчинення навмисного вбивства з корисливих мотивів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

 

Джерело:СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.