На Прикарпатті браконєрів притягують до відповідальності

Вихідними на території Тлумацького району міліцією спільно з працівниками районної організації Українського товариства мисливців і рибалок проводилося відпрацювання мисливських угідь з метою виявлення порушень правил полювання, використання незареєстрованої мисливської зброї, а також фактів браконьєрства.

 

У суботу близько 23 години рейдова група затримала в урочищі «Бензорова» в селі Колінки автомобіль «ВАЗ-2103» під керуванням 45-річного жителя Тлумача. Як встановлено, водій стріляв з машини дичину. Під час огляду «Жигулів» виявлено та вилучено мисливську гладкоствольну рушницю невстановленої марки 16-го калібру та тушку зайця-русака.

 

При цьому браконьєр полював поблизу житлових будинків. У його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 248-ю Кримінального кодексу – незаконне полювання з використанням транспортного засобу, що карається штрафом до трьох з половиною тисяч гривень або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

 

Наступного дня працівники Косівського райвідділу міліції затримали за незаконне полювання в лісових угіддях поблизу села Микитинці 28-річного жителя села Спас Коломийського району, в якого вилучили гладкоствольну рушницю 12-го калібру.

 

Джерело:СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.