Співробітники СБУ "накрили" підпільну нарколабораторію

Співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками прокуратури викрили та припинили протиправну діяльність громадянина України С., який налагодив незаконне виробництво та збут психотропних речовин амфетамінного ряду.

В рамках багатоходової спецоперації правоохоронці встановили сталі канали надходження прекурсорів психотропних речовин та місцезнаходження підпільної нарколабораторії. 28-річного зловмисника затримали влітку ц.р. у київській квартирі, де він мешкав із батьками. Саме в ній був розташований і «роздрібний пункт» реалізації вже готового амфетаміну.

Встановлено, що С. закупив необхідні для виготовлення наркотиків хімічні інгредієнти та прекурсори, переправляв їх в лабораторію, облаштовану у помешканні приватного будинку, який зловмисник винаймав у селищі Іванків Київської області. У подальшому готовий наркотик реалізовувався партіями від 10 грамів і більше у нічних клубах та серед наркозалежних громадян.

У ході слідчих дій правоохоронці вилучили спеціальне обладнання, необхідне для виготовлення наркотиків та 8 грамів готового до реалізації продукту. За цінами «чорного ринку» вартість 1 граму амфетаміну становить від 300 до 800 гривень.

У серпні ц.р. за матеріалами СБУ слідчими прокуратури Київської області стосовно зловмисника було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Наприкінці листопада ц.р. матеріали кримінальної справи скеровано до суду.


Прес-центр СБ України

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.