Закарпатські прокурори захищають права дітей в судах

Приорітетним напрямом правозахисної діяльності органів прокуратури України у сфері охорони дитинства визначено захист житлових та майнових прав дітей, передусім тих, хто потребує особливої уваги держави. Систематичні перевірки виявляють численні порушення прав дітей на житло та майно, які допускаюься органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, керівниками інтернатних закладів, батьками, опікунами (піклувальниками), прийомними батьками та батьками-вихователями.

 

 

Цього року судами області вже задоволено 49 позовів, заявлених прокурорами на користь дітей. Також прокурори взяли участь у 114 судових справах відстоюючи інтереси дітей.

Зокрема, прокурор Міжгірського району звернувся до суду з позовом про визнання права власності на будинок дитини-сироти, який залишився після смерті його батьків. Богдан Пилип не дозволив охочим скористатися дитячою безпорадністю відібрати у хлопця дах над головою і 23 листопада, рішенням Міжгірського районного суду позов прокурора було задоволено - право власності на житловий будинок визнано за неповнолітнім. Це рішення вже набрало законної сили.

За інформацією начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Наталії Кузан, Тячівським районним судом задоволено позов прокурора Тячівського району Владислава Братюка про визнання права власності на спадкове майно – житловий будинок шести дітям із багатодітної сім’ї, мешканців одного із сіл Тячівського району.

Завдяки позову до суду прокурора міста Ужгорода Івана Штефанюка, неповнолітньому ужгородцю повернуто квартиру в Ужгороді, яка через шахрайські дії злочинців перейшла у власність іншим людям.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.